UDS: NE DISKREDITUJEMO DAČIĆA - OBJAVITI SPISAK DONACIJA

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 12. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: NE DISKREDITUJEMO DAČIĆA - OBJAVITI SPISAK DONACIJA

Beograd, 12. april 2020 - Posle reakcije Ujedinjene demokratske Srbije na izjave ministra spoljnih poslova Ivice Dačića kojima na ciničan način komentariše ponašanje EU prema Srbiji i drugim zemljama u vreme krize, visoki funkcioner SPS Đorđe Milićević je optužio UDS da želi da diskredituje ministra Dačića. 

UDS nema nikakvu nameru da se ubeđuje ni sa ministrom Dačićem, ni sa njegovim stranačkim funkcionerima, ni sa bilo kojim drugim političarem koji u situaciji teške ugroženosti zemlje pokušava da na mala vrata, direktno ili aluzijama, diskredituje pomoć Evrope ili bilo koje zemlje Srbiji i njenim građanima i da to iskoristi za svoje političke ciljeve. 

Dačić je šef diplomatije Srbije. UDS je tražio promenu ponašanja od ministra Dačića, a ne od Dačića predsednika stranke. Tražili smo od ministra Dačića da se odgovorno ponaša prema interesima Srbije i nema nikakve potrebe da nam odgovaraju njegovi stranački funkcioneri. Kakvu će politiku SPS voditi nas ne interesuje. Medjutim, kao i sve druge političke organizacije, tu politiku smeju da vode tek kada vanredno stanje prođe.  

Svaku dilemu o tome ko nam je i koliko pomogao možemo da razrešimo samo onako kako se to radi u svakoj ozbiljnoj zemlji - javnim saopštavanjem podataka i brojeva. 

Zato, kao odgovorna politička koalicija, Ujedinjena demokratska Srbija još jednom ponavlja zahtev da država, na jasan i direktan način, saopšti tačno i precizno ko je, koliko i na koji način uputio Srbiji pomoć u ovoj situaciji.

To je jedini način da svi građani ove zemlje steknu jasnu sliku o tome i da izbegnemo da se predstojeća izborna kampanja zloupotrebi za vođenje antievropske kampanje ili pretvori u raspravu o tome kako nas Kina i Rusija više vole i pomažu od Evrope.

Posledice toga bi bile katastrofalne za zemlju i za sve njene građane.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook