UDS: Nećemo dozvoliti da naša Vojvodina postane pustinja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 02. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Nećemo dozvoliti da naša Vojvodina postane pustinja

Beograd, 02. jun 2020 - Dobra vest je da će Vojvođanski front i Ujedinjena demokratska Srbija uvesti moratorijum na seču šuma u Vojvodini i to, ne samo u Nacionalnom parku Fruška gora i ostalim zaštićenim prirodnim rezervatima, nego na celoj teritoriji. Državna zemlja mora prestati da se izdaje podobnima i na njoj, gde god može treba posaditi mladice. Pokrajinski fond za šume upravo je i osnovan kako bi ovakve projekte sprovodio u delo, a ne da bi bio servis za pustošenje, već uveliko devastiranih šuma Vojvodine.

LSV

Ukupna površina šuma i šumskog zemljišta u Vojvodini iznosi 175.136,05 hektara tj nešto više od 6% ukupne teritorije. Raspored šuma je izrazito nepovoljan jer se na šest skoncentrisanih površina - Fruška gora, Posavlje, Deliblatska peščara, Vršačka planina, Subotička peščara, uži pojas uz Tisu i Dunav, nalazi preko 90 odsto svih šuma Vojvodine, a preostalih 10 odsto je razbacano na prostoru površine od oko 2 miliona hektara.

Ukoliko se na vreme ne podignu zasadi, odnosno ne poveća šumovitost. Pokrajine sa sadašnjih 6 na 14 procenata, Vojvodini preti da postane prava pustinja! Pokrajinski fond za šume je na poslednjoj sednici Skupštine APV, u okviru rebalansa budžeta, opredelio 0, slovima - nula dinara za nove sadnice. To se ne sme dozvoliti.

Ujedinjena demokratska Srbija zna zašto su šume važne i želimo da sprečimo da Vojvodina postane pustinja. Nove šume - to nam treba!

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.



UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook