UDS: Nedopustivo je nemati pijaću vodu u 21. veku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 20. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Nedopustivo je nemati pijaću vodu u 21. veku

Zrenjanin, 20. maj 2020 - Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije izjavio je na susretu sa građanima  Zrenjanina da je nedopustivo da najveći grad Banata već četrnaest godina nema ispravnu pijaću vodu i da  građani Zrenjanina već godinama osećaju smrad iz kafilerije. 

LSV

- Ono što je posebno veliki problem u Zrenjaninu su ekološki problemi. Od toga da pijaće vode nema već črtrnaest godina, da je vazduh zagađen radom kafilerije i da je leti gotovo neizdrživ smrad u gradu - rekao je Đurišić. 

Građani Zrenjanina su žrtve brzopletih odluka Vlade Republike Srbije i nesposobnih lokalnih vlasti, te će dovođenje kineske investicije u vidu fabrike guma imati veoma loše posledice po zdravlje zrenjaninaca. Važno je pomenuti da ova kineska investicija čak nema ni sve potrebne dozvole nadležnih državnih organa. 

- Velika investicija, odnosno investicija koju Vlada RS finansira ogromnim sredstvima, kineskog proizvođača guma, koja je jedna od najprljavijih tehnologija, dovodi baš u ovaj grad, nažalost, bez dovoljno studija koje će pokazati kakav će sve to uticaj imati na životnu sredinu - dodao je Đurišić

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije i Vojvođanskog fronta posetili su Zrenjanin upravo kako bi ponudili rešenje za brojne probleme.

- Danas smo tu da ponudimo građanima Zrenjanina, kao UDS i kao VF, ljude koji znaju rešenja za te probleme. Ljude koji neće lagati i obećavati da će se problemi rešiti za godinu, dve ili tri, a onda ih ne rešavati godinama i godinama posle tih rokova. Ljude koji znaju svoj posao, koji su ostvareni u onim stvarima koje rade - rekao je Đurišić. 

Đurišić je kazao da UDS poziva građane da izađu na izbore i glasaju za bolju vlast, jer je došlo vreme za promene.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook