UDS: OTVORITI ZELENE PIJACE

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: OTVORITI ZELENE PIJACE

Beograd, 20. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma traže od Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava da omoguće rad zelenih pijaca na otvorenom. 

LSV

Suzbijanje epidemije Korona virusa je prioritet svih u našoj zemlji, ali država mora učiniti sve da se omogući opstanak poljoprivrednih proizvođača. 

Republička Vlada je krajem marta preporučila kriznim štabovima na nivou lokalnih samouprava da zatvore sve zelene pijace. Ogromna većina je to i učinila. 

Povrtari su se po uvođenju mera zabrane rada pijaca snalazili na razne načine. Uvedene su dostava hrane i  prodaja preko interneta, ali to ni izbliza ne zadovoljava potrebe proizvođača i kupaca. Zatvaranje pijaca dovelo je i do preprodaje robe po trotoarima oko pijaca što dodatno ugrožava zdravlje svih. 
 
Sezona je mnogih povrtarskih kultura. Nemogućnost normalne prodaje, značilo bi propadanje
velike količine hrane i ogromnu štetu.

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji su ohrabrujuće, te UDS insistira na 
hitnim odlukama Vlade i lokalnih samouprava.

Omogućavanje nesmetanog rada proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, uz poštovanje svih mera zaštite zdravlja, mora biti jedna od bitnijih mera nadležnih organa.  

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJASaopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook