UDS: OTVORITI ZELENE PIJACE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: OTVORITI ZELENE PIJACE

Beograd, 20. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma traže od Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava da omoguće rad zelenih pijaca na otvorenom. 

LSV

Suzbijanje epidemije Korona virusa je prioritet svih u našoj zemlji, ali država mora učiniti sve da se omogući opstanak poljoprivrednih proizvođača. 

Republička Vlada je krajem marta preporučila kriznim štabovima na nivou lokalnih samouprava da zatvore sve zelene pijace. Ogromna većina je to i učinila. 

Povrtari su se po uvođenju mera zabrane rada pijaca snalazili na razne načine. Uvedene su dostava hrane i  prodaja preko interneta, ali to ni izbliza ne zadovoljava potrebe proizvođača i kupaca. Zatvaranje pijaca dovelo je i do preprodaje robe po trotoarima oko pijaca što dodatno ugrožava zdravlje svih. 
 
Sezona je mnogih povrtarskih kultura. Nemogućnost normalne prodaje, značilo bi propadanje
velike količine hrane i ogromnu štetu.

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji su ohrabrujuće, te UDS insistira na 
hitnim odlukama Vlade i lokalnih samouprava.

Omogućavanje nesmetanog rada proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, uz poštovanje svih mera zaštite zdravlja, mora biti jedna od bitnijih mera nadležnih organa.  

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook