UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

Beograd, 27. maj 2020 - Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Jagodini da je fokus politike UDS stvaranje zemlje iz koje ne moraju da odlaze mladi ljudi.

LSV

- Dobra vest je da iz Srbije ne mora da odlazi ovoliko, posebno mladih ljudi - kaže Bojan Đurić.

Jedan od najvećih problema Srbije je odlazak, posebno mladih ljudi. Istraživanja pokazuju da je taj broj dostigao cifru od 50.000 u prošloj godini. Čak je i Međunarodni Monetarni Fond (MMF) upozorio Vladu Srbije da mora da donese paket mera kako bi se sprečio odliv mozgova

Tokom posete Jagodini, Đurić je u razgovoru sa građanima objasnio da je fokus politike Ujedinjene demokratske Srbije da stvori uslove da najpreduzimljiviji i najtalenovaniji imaju mogućnost da normalno žive i u svojoj zemlji.

- Fokus politike Ujedinjene demokratske Srbije je stvaranje zemlje u kojoj može da se diše i u kojoj može da se živi. Da najtalentovaniji, da najpreduzimljiviji imaju opciju da normalno mogu da žive i da se razvijaju i u svojoj zemlji - rekao je Đurić.

Nezadovoljni uslovima za život i rad, mladi odlaze u inostranstvo i ostavljaju nezadovoljne privrednike koji teže nego ikada do sada nalaze stručne radnike. Ujedinjena demokratska Srbija će se ozbiljno posvetiti stvaranju uslova da se ovaj trend prekine.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.



UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook