UDS: Vaučeri za domaće proizvode bolje rešenje

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 21. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Vaučeri za domaće proizvode bolje rešenje

Beograd, 21. maj 2020 - Zoran Ostojić, jedan od kandidata na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije smatra da su drugačije mere za pomoć i podršku privredi mogle dati mnogo veće efekte.

- Ujedinjena demokratska Srbija smatra da je bilo potrebno pomoći domaću proizvodnju ali smatra da su drugačije mere mogle da daju mnogo veći efekat - rekao je Ostojić.

LSV

Komentarišući uredbu Vlade o isplati 100 evra svim punoletnim građanima koji žele da dobiju taj novac, Ostojić kaže da veruje da to nije trebalo da bude urađeno linearno i da su oni kojima je potrebno trebali da dobiju mnogo više.

- Nisu svi trebali da dobiju po 100 evra. Oni koji imaju manje trebali su dobiti više od 100 evra a oni koji imaju velike plate mnogo manje -  kaže Ostojić.

Ministar finansija objasnio je da podela jednokratne pomoći svim građanima u iznosu od 100 evra ima za cilj podsticanje domaće proizvodnje Ipak, Ostojić smatra da bi veći učinak na domaću proizvodnju imala podela novčanih vaučera za kupovinu isključivo domaćih proizvoda. 

- S druge strane trebalo je dati vaučere za kupovinu samo domaćih proizvoda jer to podstiče domaću proizvodnju. Ovako, novac će biti potrošen na uvozne proizvode a domaći proizvođači neće dobiti taj efekat koji su mogli da imaju da se samo kupuje domaća roba - rekao je Ostojić.

Ujedinjena demokratska Srbija u više navrata je skretala pažnju na nesvrsishodnost paketa ekonomskih mera koje je Vlada propisala za podršku malim i srednjim preduzećima ali i pojedincima u prevazilaženju krize posle pandemije virusa Covid – 19.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJASaopštenja | Ponedeljak, 25. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Imamo jasan plan za budućnost

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je da su preduzetnici koji vredno i naporno rade, danas više nego ikada suočeni sa ogromnom neizvesnošću zbog neefikasnosti države.
Saopštenja | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Vulin ne sme ostati ministar jer sramoti Srbiju i huška na sukob

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuju izjavu ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj on ističe da će u narednom periodu Republiku Srpsku smatrati posebnom državom, a ne delom međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.
Saopštenja | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Izbori su prilika da se promeni vlast

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je da je posao političara da budu ispred građana i na izborima i u institucijama se bore za njihove interese.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook