UDS: Vaučeri za domaće proizvode bolje rešenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 21. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Vaučeri za domaće proizvode bolje rešenje

Beograd, 21. maj 2020 - Zoran Ostojić, jedan od kandidata na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije smatra da su drugačije mere za pomoć i podršku privredi mogle dati mnogo veće efekte.

- Ujedinjena demokratska Srbija smatra da je bilo potrebno pomoći domaću proizvodnju ali smatra da su drugačije mere mogle da daju mnogo veći efekat - rekao je Ostojić.

LSV

Komentarišući uredbu Vlade o isplati 100 evra svim punoletnim građanima koji žele da dobiju taj novac, Ostojić kaže da veruje da to nije trebalo da bude urađeno linearno i da su oni kojima je potrebno trebali da dobiju mnogo više.

- Nisu svi trebali da dobiju po 100 evra. Oni koji imaju manje trebali su dobiti više od 100 evra a oni koji imaju velike plate mnogo manje -  kaže Ostojić.

Ministar finansija objasnio je da podela jednokratne pomoći svim građanima u iznosu od 100 evra ima za cilj podsticanje domaće proizvodnje Ipak, Ostojić smatra da bi veći učinak na domaću proizvodnju imala podela novčanih vaučera za kupovinu isključivo domaćih proizvoda. 

- S druge strane trebalo je dati vaučere za kupovinu samo domaćih proizvoda jer to podstiče domaću proizvodnju. Ovako, novac će biti potrošen na uvozne proizvode a domaći proizvođači neće dobiti taj efekat koji su mogli da imaju da se samo kupuje domaća roba - rekao je Ostojić.

Ujedinjena demokratska Srbija u više navrata je skretala pažnju na nesvrsishodnost paketa ekonomskih mera koje je Vlada propisala za podršku malim i srednjim preduzećima ali i pojedincima u prevazilaženju krize posle pandemije virusa Covid – 19.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook