UDS: Vlada da prestane da ćuti o odgovornosti ministra Đorđevića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 17. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: Vlada da prestane da ćuti o odgovornosti ministra Đorđevića

Beograd, 17. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, poziva Vladu Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku obavesti javnost o odgovornosti ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića za stanje u domovima za stara lica širom države. 

LSV

Posle nedopustivog "prodora" Korona virusa u dva Gerantološka centra u Nišu, UDS  je apelovala na ministra Đorđevića da javnost izvesti o dešavanjima. Zvaničnog odgovora nema, a u međuvremenu su stigle uznemirujuće vesti da je Korona virus potvrđen u ukupno 15 domova za odrasle i stare u Srbiji. Koliko još naših najstarijih sugrađana treba da bude zaraženo da bi se ministar odgovoran za taj sektor oglasio?

Čak 271 korisnik domova za stare i 53 zdravstvena radnika zaposlenih u njima su zaraženi. Hapšenje jednog direktora ne sme biti jedina konsekvenca katastrofalne situacije u ovim ustanovama. 

Zahtevamo da se što hitnije organizuje istraga i utvrdi odgovornost svih u lancu upravljanja, naročito ministra Đorđevića. 

Nedeljama se struka snažno borila da ukaže na potrebu očuvanja stabilne epidemiološke situacije u domovima za stare, ali je očito da je izostala pravovremena i kvalitetna organizacija. 

UDS smatra da je u borbi za suzbijanje epidemije Korona virusa važan svaki ljudski život, i očekujemo da građani dobiju brze i konkretne odgovore o lošim i  neadekvatnim reakcijama nadležnih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite. 


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook