Usvojeni amandmani LSV o vraćanju imovine i lustraciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Usvojeni amandmani LSV o vraćanju imovine i lustraciji

NOVI SAD - Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije usvojili su juče, prilikom glasanja o Zakonu o ministarstvima, dva amandmana koje je podnela Liga socijaldemokrata Vojvodine, pise Dnevnik.

Kako se navodi usvojen je amandman kojim se kao obaveza Ministarstvu finasija stavlja vraćanje imovine i izvornih prihoda lokalnim samoupravama i autonomnim pokrajinama. Drugim amandmanom, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava obavezano je na to da obezbedi rad Komisije za utvrđivanje odogovornosti za kršenje ljudskih prava, odnosno za lustraciju, kao i vađenje izvoda za lične isprave na jezicima nacionalnih zajednica.   

(BILSV, 12.03.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 21. 07. 2016. | Komentara: 0

Nikoliću bliže evroazijske od evropskih integracija

BEOGRAD – Komentarišuči neizjašnjavanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića o otvaranju poglavlja u procesu evropskih integracija, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za list Danas da su Nikoliću bliže evroazijske nego evropske integracije.
Saopštenja | Utorak, 19. 07. 2016. | Komentara: 0

Ne zaboraviti antifašiste, boriti se protiv fašizma svakoga dana!

NOVI SAD, 19. jul - Ovog jula navršava se osamdeset godina od kada su antifašisti u Španiji pokazali kako se beskompromisno bori protiv fašizma i za elementarne demokratske slobode. Španski građanski rat je bio prvi veliki sukob fašizma i antifašizma koji je pokrenuo idealizam miliona ljudi u želji da slome najveće zlo savremenog sveta. U tom ratu, terorom i politikom masovnih ubijanja civila i brisanjem sa lica zemlje čitavih naselja,fašizam i nacionalizam su pokazali svoje pravo lice.
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2016. | Komentara: 0

Otvaranje ruske baze u Nišu ugrozilo bi evropski put Srbije

NOVI SAD, 18. jul - Svako ko iskreno voli ovu zemlju i želi da se u njoj bolje živi, danas se raduje. Otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Republike Srbije sa Evropskom unijom, nije samo veliko ohrabrenje i snažan podsticaj evropskim integracijama naše zemlje, nego i uvod u velike i dugo očekivane reforme našeg društva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook