Utrostručiti kazne za prodavce droge i sprečiti haos

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 03. 2017. | Komentara: 0

Utrostručiti kazne za prodavce droge i sprečiti haos

Novi Sad, 25. mart 2017 - Krađa 59 flaša metadona, sintetičke droge koja se koristi u terapiji, odnosno lečenju heroinskih zavisnika, sa Klinike za neuropsihijatriju u Novom Sadu, još je jedan dokaz da više nema vremena za čekanje u hitnoj i odlučnoj borbi protiv droge i da, ako se hitno nešto ne preduzme, rizikujemo haos na ulicama.  

LSV

Nedavna zaplena tone skanka kod Bačke Palanke, te podatak da je svakom drugom mladom čoveku između 15 i 30 godina u Srbiji ponuđena droga, dok skoro polovina zna gde da je nabavi, samo su dodatni pokazatelji već zaista alarmantne situacije.
Oštra borba protiv droge na ulicama i oko školskih dvorišta mora početi odmah, sada.
 
Pre nekoliko dana sam rekao i ponoviću: Svaka kazna za ulične preprodavce droge je mala i zato ću insistirati da se zakon pooštri.

Uveren sam da zatvorske kazne za preprodavce heroina i svih drugih teških i opojnih droga moraju biti barem tri puta veće. Ako je zatvora premalo, treba izgraditi nove.


Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook