Uvesti školski čas i primeniti zakon protiv fašista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 07. 2019. | Komentara: 0

Uvesti školski čas i primeniti zakon protiv fašista

Novi Sad, 01. jul 2019 - Neonacistički pozdravi u Nišu pre neki dan uz skandiranje Milanu Nediću, kao i napad nožem na mladića nekoliko dana ranije zato što je nosio majicu sa natpisom "Antifašista", ozbiljno su upozorenje o tome kuda nas je odvelo svakodnevno prekrajanje istorije i mitomanija.

LSV

Ujedno, to je i jasan signal da je krajnje vreme za to da se u osnovnim i srednjim školama od jeseni uvede barem jedan čas nedeljno posvećen antifašizmu
i tekovinama narodnooslobodilačke borbe.  

Ako odmah krene, Ministarstvo prosvete ima dovoljno vremena da se taj, jedan čas nedeljno, pripremi do jeseni.

Đaci koji bi učili o tome kakvo zlo su zajedničkim snagama u Drugom svetskom ratu pobedili narodi i nacionalne zajednice nekadašnje Jugoslavije i kakve žrtve i stradanja su podneli, sigurno ne bi vikali "Srbija Srbima".

I sigurno ne bi veličali Milana Nedića kada bi ih neko odveo na ekskurziju na Banjicu ili u Šumarice i ispričao im sve što bi trebalo da znaju o tom kvislingu.    

Sa druge strane, podsećamo i na to da je zighajlovanju u Nišu i veličanju Milana Nedića prethodilo je prošlogodišnje zighajlovanje i skandiranje na skupu u Beogradu,
kada su očito prošli nekažnjeno.  

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća nadležne državne organe da punu deceniju postoji Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacistčkih ili fašističkih sibola i obeležja.

Nema razloga da ga ne primenjuju.

Sekretar
Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Robert Vizi

 




Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook