Uvesti školski čas i primeniti zakon protiv fašista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 07. 2019. | Komentara: 0

Uvesti školski čas i primeniti zakon protiv fašista

Novi Sad, 01. jul 2019 - Neonacistički pozdravi u Nišu pre neki dan uz skandiranje Milanu Nediću, kao i napad nožem na mladića nekoliko dana ranije zato što je nosio majicu sa natpisom "Antifašista", ozbiljno su upozorenje o tome kuda nas je odvelo svakodnevno prekrajanje istorije i mitomanija.

LSV

Ujedno, to je i jasan signal da je krajnje vreme za to da se u osnovnim i srednjim školama od jeseni uvede barem jedan čas nedeljno posvećen antifašizmu
i tekovinama narodnooslobodilačke borbe.  

Ako odmah krene, Ministarstvo prosvete ima dovoljno vremena da se taj, jedan čas nedeljno, pripremi do jeseni.

Đaci koji bi učili o tome kakvo zlo su zajedničkim snagama u Drugom svetskom ratu pobedili narodi i nacionalne zajednice nekadašnje Jugoslavije i kakve žrtve i stradanja su podneli, sigurno ne bi vikali "Srbija Srbima".

I sigurno ne bi veličali Milana Nedića kada bi ih neko odveo na ekskurziju na Banjicu ili u Šumarice i ispričao im sve što bi trebalo da znaju o tom kvislingu.    

Sa druge strane, podsećamo i na to da je zighajlovanju u Nišu i veličanju Milana Nedića prethodilo je prošlogodišnje zighajlovanje i skandiranje na skupu u Beogradu,
kada su očito prošli nekažnjeno.  

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća nadležne državne organe da punu deceniju postoji Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacistčkih ili fašističkih sibola i obeležja.

Nema razloga da ga ne primenjuju.

Sekretar
Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Robert Vizi

 




Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook