Velika važnost izbora za Savete nacionalnih manjina/zajednica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 08. 07. 2018. | Komentara: 0

Velika važnost izbora za Savete nacionalnih manjina/zajednica

Novi Sad, 08. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će izbori za Savete nacionalnih manjina/zajednica ove godine biti mnogo bolje organizovani, te da će nadležni organi učiniti sve da što veći broj pripadnika nacionalnih manjina/zajednica učestvuje u izbornom procesu.

LSV

Nedavno je najavljeno da će se izbori za Savete nacionalnih manjina/zajednica odžati na jesen.

Prethodni izbori, koji su održani 2014. godine, jasno su pokazali da je država malo zainteresovana za veću participaciju nacionalnih manjina u glasanju za njihova predstavnička tela.

Pre četiri godine ovi izbori protekli su neprimetno. Državni organi su bili veoma slabo uključeni u proces pozivanja birača da se upišu u posebne biračke spiskove, a potom i da učestvuju u glasanju.

Mediji su 2014. više pratili izbore u susednim, pa i dalekim državama, nego izbore za Savete nacionalnih manjina/zajednica.

Sve to uslovilo je znatno slabiju participaciju birača nego 2010. godine.

Očekujemo da će nadležno ministarstvo učiniti sve da se manjkavosti ovog izbornog procesa sada isprave, te da dobiju treman kakav imaju i izbori na svim drugim nivoima vlasti u Republici Srbiji.

Republika Srbija je država svih njenih građana. To stoji u Ustavu, ali se svakodnevno mora dokazivati i u praksi.

Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zdenko Kolar



Saopštenja | Četvrtak, 07. 12. 2017. | Komentara: 0

Paprena putarina Beograd - Subotica Vojvođanima samo šteta

Na osnovu čije procene i odobrenja su određene nove, tri puta veće,cene putarina na autoputu Beograd – Subotica,pitala je u Narodnoj skupštini Republike Srbije poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga.
Saopštenja | Utorak, 05. 12. 2017. | Komentara: 0

Opet po leđima paora

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava najoštriji protest zbog odluke da se u budžetu za 2018. godinu za agrarni budžet izdvoji skoro 20 milijardi dinara manje od minimalnog iznosa propisanog zakonima.
Saopštenja | Utorak, 05. 12. 2017. | Komentara: 0

Tri godine je prošlo, kada prestaje Zakon o umanjenju penzija?

Forum penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da je isteklo tri godine od usvajanja Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, a da je taj zakon i dalje na snazi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook