Vlada Srbije da prestane sa finansiranjem Milorada Dodika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 05. 09. 2019. | Komentara: 0

Vlada Srbije da prestane sa finansiranjem Milorada Dodika

Novi Sad, 05. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić koliko je ove godine novca poreskih obveznika Srbije izdvojeno za finanasiranje režima Milorada Dodika u Banjaluci. Dodikov entitetski premijer Radovan Višković izjavio je da će Srbija dati 25 miliona evra za podršku u budžetu manjeg bosanskohercegovačkog entiteta. Da stvar bude gora, čini se da je to samo jedan deo sredstava koji poreski obveznici Srbije izdvajaju da bi Dodikovo igranje ruskog nosača aviona na Balkanu moglo da bude finansijski održivo. Da li to znači da i Vlada Srbije podržava politiku destabilizacije Balkana? 

LSV

Bosanski entitet RS odavno je doživeo finansijski bankrot zbog nezapamćenog kriminala i korupcije klike oko Milorada Dodika. Drugi faktor za finansijski kolaps je izolacija u koju je svojim separatizmom i profašističkim ratnohuškačkim igrama Dodik bacio ceo entitet i sve građane. Pokušavajući da razori i unazadi državu Bosnu i Hercegovinu, igrajući se vatrom, Dodikov režim je najviše unazadio, opljačkao i osiromašio stanovnike vlastitog entiteta. Republika Srpska je tako postala region sa najvećom stopom iseljavanja u Evropi. 

Sve navedeno ne bi bilo problem Srbije i njenih građana da upravo ovakvu rizičnu, ratnohuškačku i separatističku politiku Milorada Dodika ne finansiraju poreski obveznici Srbije, stalnim dotacijama Vlade Srbije u budžet RS. 

Podsećamo da je Srbija država sa najmanjim privrednim rastom u regionu i Evropi. Podsećamo i da je Srbija država sa, uz Severnu Makedoniju, najnižim platama i penzijama u regionu i poslednje što joj je potrebno jeste da finansira bilo čije velikodržavne ideje i pogubne projekte koji su devedesetih godina 20. veka završili u moru krvi, genocidu i teškim ratnim zločinima. 

I dok Vlada Srbije poklanja Dodiku 25 miliona evra, građani nekade bogate a centralizmom i velikosrpskom politikom uništene Vojvodine muku muče sa ostvarivanjem elementarnih potreba, pa tako Zrenjaninci već 15 godina nemaju pijaću vodu, a svega devet opština u Vojvodini ima ispravnu vodu za piće u svojim vodovodima. Ne želimo više da plaćamo cenu politike kojoj nisu bitni građani već teritorije i koji nacionalizam već bezmalo 30 godina koriste kao paravan za pljačku i enormno lično bogaćenje. Vojvodini i Srbiji je potrebna suštinska politička alternativa, koja će jasno promovisati evroatlantske i građanske vrednosti. Liga socijaldemokrata Vojvodine će sve učiniti da pomogne u formiranju takve alternative! 

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak 



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook