Vlada Srbije pomaže Beograd, a ostatak zemlje propada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 03. 2018. | Komentara: 0

Vlada Srbije pomaže Beograd, a ostatak zemlje propada

Novi Sad, 24. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić zašto je na poslednjoj sednici njenog kabineta doneta odluka o izdvajanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve za potrebe grada Beograda.

lsv

Kao što je poznato, Vlada je za potrebe budžeta grada Beograda izdvojila 90 miliona dinara.

LSV podseća da je Vlada Srbije pre pet meseci dala još jednu „injekciju“ beogradskom budžetu. Tada je iz tekuće budžetske rezerve Vlade Srbije izdvojeno 100 miliona dinara.

Smatramo da je ovakav način finansiranja jedinog dela Srbije koji je razvijen nedopustiv i da je ovo samo upotpunjavanje već sasvim jasne priče o strogoj centralizaciji države.

Grad Beograd apsolutno dominira nad ostalim delovima zemlje, a o projektima koji se sprovode u glavnom gradu, Vojvodina, Šumadija, Užice, Niš ili Sandžak mogu samo da sanjaju.

Budžet grada Beograda po glavi stanovnika iznosi oko 60.000 evra, dok su ostali gradovi, a pogotovo opštine, u neuporedivo lošijoj finansijskoj situaciji.

Nažalost, članovi Vlade Srbije nemaju razumevanja za sve delove Srbije, pa je očito da je u fokusu njihove pažnje samo grad Beograd.

Ovakva politika Vlade za posledicu će imati još veće razlike u ekonomskom razvoju regiona, što će u još većoj meri osnažiti proces depopulacije u svim delovima zemlje koji nisu grad Beograd.

Tražimo prekid ovakve prakse i zahtevamo da Vlada počne da vodi računa o svim krajevima naše zemlje! Svi građani ove zemlje su jednaki pred Ustavom i zakonima!

Sandra Ristić
poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodina




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook