Vlast da konačno zatraži izručenje Mirjane Marković

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 02. 2019. | Komentara: 0

Vlast da konačno zatraži izručenje Mirjane Marković

Novi Sad, 25. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva Vladu Republike Srbije i sve nadležne državne organe ove zemlje da javnosti saopšte kada će konačno zatražiti izručenje Mirjane Marković iz Ruske Federacije u koju se sakrila krajem februara 2003. godine?

LSV

Nekadašnja predsednica JUL-a i supruga Sobodana Miloševića već punih šesnaest godina izbegava pravdu u Srbiji  voljom i dopuštenjem nadležnih organa u Ruskoj Federaciji.

Ako su Republika Srbija i Ruska Federacija zaista bliske i bratske zemlje, kako je moguće i dokle će biti moguće da zvanična Moskva id 2008. pruža azil osobi za kojom je naša zemlja odavno raspisala Interpolovu poternicu, a koja je u junu osuđena u odsustvu na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom dodele stana.

Javnost, recimo, ima pravo da zna od čega Mirjana Marković živi godinama u elitnom naselju u Moskvi? Penzija joj za takav život, sigurno nije dovoljna.

Još je važnije to što bi Mirjana Marković nadležnim organima puno toga mogla i morala da kaže i o iznošenju novca iz zemllje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine i hiperinflaciji.

Takođe, njeno izručenje bi pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, pokušajima atentata na Vuka Draškovića,  progonu političkih protivnika i izbornim manipulacijama.

Pored svega toga, ništa manje nije važna ni poruka koju bi poslalo  izručenje i odlazak Mirjane Marković u zatvor.

Najpre, naša zemlja bi na taj način poručila da nedela prema građanima ne zastarevaju i da pravda može i mora da stigne sve one koji su sa pozicije vlasti odgovorni za bedu, mržnju, pljačku,  ratove, ili sve to zajedno.

Sa druge strane, Ruska Federacija bi tim izručenjen pokazala da poštuje našu državu i njene institucije.

Činjenica je da je to pitanje ruskim zvaničnicima trebalo da postave sve vlade u proteklih jedanaest godina. Ipak, to ne amnestira aktuelnu vlast od obaveze da to učini.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook