Vlast da odgovori na pretnje Lavrova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 02. 2018. | Komentara: 0

Vlast da odgovori na pretnje Lavrova

Novi Sad, 18. februar 2018 - Pozivamo ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića i ostale predstavnike vlasti u Beogradu da jasno odbiju preteće poruke šefa ruske diplomatije, Sergeja Lavrova.

LSV

Svojim poređenjem Srbije sa Ukrajinom, ukoliko naše društvo nastavi da usklađuje svoju spoljnu i bezbednosnu politiku sa Evropskom unijom, Lavrov je poslao ozbiljnu i nedvosmislenu pretnju Srbiji.

Visoki predstavnici vlasti u Srbiji su mnogo puta upozoravali da se u Srbiji neće desiti ukrajinski scenario, a danas smo svedoci toga da upravo šef ruske diplomatije, Lavrov, u Srbiji priziva ukrajinski scenario. Istovremeno, šef naše diplomatije, Ivica Dačić, ćuti na takve izazivačke nastupe Lavrova.

Zbog neobjašnjivog ćutanja zvaničnika Vlade Srbije, LSV poručuje ruskom ministru Lavrovu: u Srbiji se neće desiti ukrajinski scenario. Vaši tenkovi i Vaši vojnici u zelenim uniformama bez oznaka ne mogu upasti na našu teritoriju i izvršiti agresiju na način na koji je to urađeno u Ukrajini, kada ste pogazili njen suverenitet i oteli joj deo teritorije.

Takvo negativno iskustvo je razlog više da Srbija otkaže gostoprimstvo tzv. Ruskom humanitarnom centaru u Nišu, zbog ozbiljne pretnje bezbednosti u regionu.

Srbija ima svoju evropsku viziju budućnosti i ne želi da bude nepotopivi ruski nosač aviona i raketa na Balkanu.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook