Vlast i opozicija u Srbiji da ne narušavaju odnose u regionu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 02. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast i opozicija u Srbiji da ne narušavaju odnose u regionu

Novi Sad, 02. decembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva i vlast i opoziciju u Srbiju na uzdržanost i konstruktivnost kada je reč o krhkim odnosima u regionu. Svedoci smo svakodnevnih ekstremnih izjava i ključnih protagonista naprednjačke vlasti i glavnih opozicionih grupacija, kojima se dodatno urušavaju odnosi u regionu i podiže stepena nacionalizma i netrpeljivosti u našem društvu.

LSV

Poslednji slučaj u kome su predstavnici vlasti i glavne opozicione grupacije, Saveza za (veliku) Srbiju, imali identične stavove, ticao se mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore. Pošto je odbio da se odazove zahtevu tužilaštva i iznese dokaze za najteže optužbe koje je izneo protiv pravosudnih organa Crne Gore, Nebojša Medojević je priveden u svojstvu svedoka, sa namerom da se od njega uzmu dokazi.

Međutim, nekadašnji kolumnista nedeljnika u vlasništvu Zemunskog klana i sadašnji lider koalicije čijim se vođama sudi za pokušaj državnog udara i terorizma, odbija da istražnim organima pruži dokaze o teškim optužbama koje je iznosio u javnosti. Sve to nije smetalo proruskom potpredsedniku vlade Srbije, Popoviću i opozicionom Savezu za (veliku) Srbiju da traže da Srbija, ako treba i privremeno zaposedne Crnu Goru kako bi iz pritvora oslobodila bivšeg kolumnistu „Identiteta“, lista u vlasništvu vođa Zemunskog klana. Osnov za reagovanje i potpredsednika vlade Srbije i opozicione koalicije dao je kontroverzni i ekstremni ruski političar, Sergej Železnjak, poznat po višegodišnjem destruktivnom i huškačkom delovanju na Balkanu.

Pozivamo Vladu Srbije, za čijeg mandata su opasno narušeni odnosi Srbije sa gotovo svim susedima, da se ponaša odgovorno i da poštuje suverena prava naših suseda da uređuju stvari u svojoj kući. Pozivamo i nacionalističku opozicionu koaliciju da ne truje dodatno odnose u regionu, svojim tlapnjama o „oslobođenju“ „srpskog mora“ i sličnim bedastoćama. Alternativa naprednjačkom režimu ne može nastati na ekstremnoj desnici i na platformi daljeg jačanja nacionalizma i šovinizma. Takvom ideološkom orijentacijom samo se učvršćuje vlast SNS-a, koja za međunarodne predstavnike postaje nezamenjiv partner. Aktuelnu destruktivnu vlast može zameniti samo demokratska, a nikako nacional-šovinistička politika koja svakodnevno dodatno truje odnose u regionu i preti novim sukobima.

dr Milivoj Bešlin
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook