Vojvođanski front uputio Dačiću predlog organizacije Srbije u pet izbornih jedinica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 26. 04. 2021. | Komentara: 0

Vojvođanski front uputio Dačiću predlog organizacije Srbije u pet izbornih jedinica

Novi Sad, 26. april 2021 - Predstavnici Vojvođanskog fronta predali su danas predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije Ivici Dačiću predlog kojim je predviđena organizacija Srbije u pet izbornih jedinica.

LSV

U susret međustranačkom dijalogu svoj potpis na ovaj predlog stavili su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu, Crnogorska partija, Savez vojvođanskih Slovaka, Vojvođanska zelena unija i Forum V-21.

Potpisnici su uputili zahtev Ivici Dačiću da predlog bude prosleđen i izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimiru Bilčiku, evropskoj poslanici Tanji Fajon, Knutu Flekeštajnu, Eduardu Kukanu, kao i ostalim učesnicima u dijalogu.

Inače, predlog Vojvođanskog fronta predviđa organizaciju u pet izbornih jedinica.

Prva bi obuhvatala upravne okruge ili 45 opština AP Vojvodine koje već imaju svoje izbore za pokrajinski parlament i u tom smislu je to jedna zaokružena izborna celina. 

Druga izborna jedinica bi obuhvatala grad Beograd koji je, takođe, jedna zaokružena izborna celina. 

Treća bi obuhvatala Mačvanski, Kolubarski, Zlatiborski, Moravički, Raški, Šumadijski, Podunavski i Rasinski okrug.  

Četvrta izborna jedinica obuhvatala bi Braničevski, Pomoravski, Borski, Zaječarski, Toplički, Nišavski, Pirotski, Jablanički i Pčinjski okrug.  

Peta izborna jedinica obuhvata upravne okruge na teritoriji Kosova i Metohije i sve birače upisane u birački spisak, a koji nisu na teritoriji prvih pet izbornih jedinica (dijaspora).
 

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook