Vojvođanski front: Dveri da prestanu da gaze sekularne temelje Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 05. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front: Dveri da prestanu da gaze sekularne temelje Srbije

Novi Sad, 18. maj 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine pozivaju predstavnike pokreta Dveri da počnu da poštuju sekularni karakter države Srbije i pokušaju da shvate osnove funkcionisanja demokratskog sistema. 

LSV

Mediji su ranije danas preneli vest da su Dveri apelovale na Patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja da pozove na dijalog „zavađene“ strane na političkoj sceni Srbije.

Srbija je svojim Ustavom i zakonima strogo propisala odvojenost država i crkve, pa se svaki poziv na kršenje tog principa može i mora smatrati kršenjem temeljnih ustavnih načela na kojima počiva naša republika.

Srbija ima svoje institucije, a među njima i Narodnu skupštinu, u koju se biraju predstavnici građana. Narodni poslanici su ti koji kreiraju stabilnost političkog sistema svake normalne države, pa i Srbije.

Pozivamo predstavnike Dveri da prestanu sa gaženjem temeljnih načela Srbije i pozovu birače da što masovnije izađu na birališta 21. juna i tako doprinesu smirivanje političkih strasti u državi.

Samo zajednički rad na izgradnji demokratskih institucija može biti garant uspostavljanja stabilne i moderne države. 

Demokratski izbori su najbolji put za uspostavljanje te stabilnosti.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook