Vojvodina će pre ili kasnije biti obeštećena zbog prodaje NIS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 24. 10. 2017. | Komentara: 0

Vojvodina će pre ili kasnije biti obeštećena zbog prodaje NIS

Novi Sad, 24. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Pokrajinsku vladu i parlament da prekinu ćutanje i od svojih stranačkih i koalicionih partnera u republičkoj vladi zatraže izjašnjenje u vezi sa Informacijom o potrebi obeštećenja Vojvodine po osnovu ulaganja građana u izgradnju Naftagasa i drugih delova NIS-a na njenoj teritoriji.

LSV

Tu informaciju, sa zaključcima Skupština AP Vojvodine usvojila je 28. оktobra 2014. godine i dan kasnije uputila kako Pokrajinskoj vladi, tako i Vladi Republike Srbije.

Podsetimo, u prvom zaključku nalazi se zahtev da se na AP Vojvodinu i lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine besteretno prenese 55% odsto akcijskog kapitala Republike Srbije u NIS a.d. kao obeštećenje za ulaganja koja su građani Vojvodine uložili u izgradnju Naftagasa i drugih delova NIS-a.
 
Vojvođanski Naftagas izgrađen trudom i kreditima generacija građanki i građana Vojvodine. Zato je logično je da Vojvodina bude obeštećena tako što će joj pripasti deo dividendi.

Sramotno je i nedopustivo da republička vlast grubo ignoriše dokument koji je usvojilo najviše predstavničko telo građanki i građana AP Vojvodine.

Činjenica da je više od godinu dana ista vladajuća većina i na pokrajinskom, kao i na republičkom nivou, nimalo nije pomogla da se to promeni. Isto tako je činjenica i da republička vlada četiri meseca ignoriše pitanje narodne poslanice LSV Olene Papuge, postavljeno 30. juna: Da li je i kada razmatrala tu informaciju i šta je tim povodom preduzela?

Liga socijaldemokrata Vojvodine nikad nije odustala od svojih ciljeva pa nije i neće odustati ni od ovoga. Vojvodina će pre ili kasnije biti obeštećena, a republička vlast će prestati da urušava integritet njenih institucija.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook