Vojvodina toliko opljačkana da nema ni za jogurt

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 12. 04. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina toliko opljačkana da nema ni za jogurt

NOVI SAD, 12. april  – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš poželeo je dobrodošlicu svima koji će iz cele Srbije doći na današnji miting u Novi Sad, istovremeno se izvinivši „što ovaj put nemamo jogurta da im ponudimo“.

LSV

– Vojvodina je toliko opljačkana da više nemamo šta da im ponudimo. Ali ih molimo da se u ovom našem gradu i Vojvodini ponašaju onako kako bi želeli da se njihovi gosti ponašaju u njihovom gradu – napomenuo je Bojan Kostreš.

On je u izjavi novinarima u Novom Sadu istakao da ni današnji miting opozicije, kao ni bilo koji drugi do koga bi eventualno moglo da dođe, neće Ligu socijaldemokrata Vojvodine niti uplašiti niti skrenuti sa njene ideje da se bori za punu autonomiju Vojvodine u okviru Republike Srbije koja znači zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu  garantovane Ustavom.

Da je Liga pisala deklaraciju, zahtevala bi više za Vojvodinu

– Opozicija da nije našla ovaj razlog, našla bi neki drugi, jer pokušavaju da promene vojvođansku vlast – rekao je Kostreš. On je ponovio i da LSV nije bila konsultovana oko izrade Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine.

– To se vidi po samoj deklaraciji, jer da je LSV pisala tu deklaraciju, ona bi bila mnogo konkretnija i korektnija i mnogo više bi zahtevala za AP Vojvodinu, nego što piše u toj deklaraciji – istakao je Kostreš.

Raspravićemo sa DS-om

Komentarišući navode Bojana Pajtića da su koalicioni partneri bili upoznati sa deklaracijom i za nju glasali na Vladi Vojvodine, Kostreš je potvrdio da su članovi vlade tekst dobili na početku sednice, i tek tu imali priliku da ga pročitaju.

– Ako on to smatra obaveštavanjem koalicionih partnera, onda su koalicioni partneri obavešteni – rekao je Kostreš.

Zamenik predsednika LSV je rekao i da nije u redu ni kolegijalno, to što LSV nije konsultovana oko izrade deklaracije, ali da će to pitanje biti raspravljeno unutar koalicije.

– Nadam da je ovo poslednji put da se Demokratska stranka  ovako neodgovorno ponaša  i prema koalicionim partnerima i prema svim ostalima – istakao je on. Dodao je da će Liga socijaldemokrata Vojvodine glasati za ovu deklaraciju kad god da se ona nađe na dnevnom redu, jer ne misli da tu ima separatizma. Ponovo je pozvao ministra unutrašnjih poslova i predsednika Vlade Srbije da pošalje policijske jedinice u Vojvodinu i da pohapsi sve separatiste, ukoliko ih ima.

Nakon završetka današnjeg mitinga u Novom Sadu, sve treba da se vrati u institucije, u Skupštinu AP Vojvodine i tamo treba da se razgovara o svim pitanjima, ocenio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook