ZA EVROPSKU SRBIJU

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 05. 02. 2020. | Komentara: 0

ZA EVROPSKU SRBIJU

Novi Sad, 05. februar 2020 - Srbiji je neophodna evropska perspektiva. Samo moderna i demokratska Srbija može sprečiti dalje propadanje našeg društva.

Srbiji je potreban Evropski blok, koji bi okupio političke stranke i organizacije koje bi kao prioritet svog delovanja postavile suštinsko ubrzanje procesa evropskih integracija. 

LSV

Takav blok biće brana nacionalističkoj politici ratova i mržnje, koja je devedesetih godina dominirala našom zemljom i dovela nas na rub propasti.

Srbija spada u red država sa najmanje dinamičnom i najslabije razvijenom ekonomijom u regionu, a naši mladi sugrađani svoju perspektivu, sve češće, vide van granica naše zemlje.

Srbija mora da bude pravna država u kojoj je vlast u potpunosti decentralizovana. Poštovanje ljudskih i manjinskih prava i sloboda mora biti prioritet, a ne nužno zlo.

Aktuelni autoritarni i centralistički režim nema kapacitete da ubrza proces evrointegracija, a poseduje i hroničan deficit entuzijazma u pregovaračkom procesu.

Mi smo alternativa i nacionalističkoj opoziciji koja je vezana za zvanični Kremlj.

Samo demokratska i evropska Srbija može biti partner svim našim susedima u regionu i garancija mira, stabilnosti i naše pripadnosti Evropskoj uniji i njenom sistemu vrednosti. 

Ohrabrujemo istomišljenike da nam se pridruže - ujedinimo Srbiju na evropskom putu!

STRANKA MODERNE SRBIJE
GRAĐANSKI DEMOKRATSKI FORUM
SLOBODNO PANČEVO
VOJVOĐANSKI FRONT( Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Liberalno demokratski pokret Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Crnogorska partija, Rumunska partija)Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 06. 2020. | Komentara: 0

Izađite na ponovljene izbore

U sredu, 01.07.2020. na 23 biračka mesta ponavljaju se izbori za poslanike Skupštine AP Vojvodine. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook