Zadržati mlade u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 07. 06. 2017. | Komentara: 0

Zadržati mlade u Srbiji

Novi Sad, 07. jun 2017 - Javna rasprava o Nacrtu zakona o dualnom obrazovanju traje još dva dana, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine skreće pažnju ministru Šarčeviću na činjenicu da moraju biti predviđene sve okolnosti usklađivanja teorijskog i praktičnog znanja za učenike i učenice koji se školuju u Srbiji. Od izuzetne je važnosti da kroz sistem obrazovanja, školovanje srednjoškolaca i srednjoškolki bude dobar početak za izbor željenog fakulteta.  

LSV
           
U periodu od 2013. do 2016. godine, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pisala je ministru Jovanoviću, kao i ministru Verbiću o nelogičnostima u Šifarniku zanimanja,  koji nije prepoznao oko 140 profila, za koja se školuju studenti i studentkinje privatnih i državnih fakulteta. Nema usaglašenosti sa Zakonom o visokom obrazovanju, kao ni Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju. Sve govori o mogućnosti zloupotrebe dece u legalizaciji dečijeg rada, kroz pretvaranje mladih u jeftinu snagu.
            
Ovako, stiče se utisak sistematskog uništavanja svih generacija koje su spremne da ulože vreme i energiju, ali je to nemoguće zbog uslova za školovanje i pronalazak radnog mesta koje odgovara zvanju.
            
Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja: Da li je nacrt Zakona o dualnom obrazovanju odgovorio na izazove tržišta rada u Srbiji i da li mogućnost praktičnog rada uz teorijsko znanje pomaže poslodavcima da angažuju jeftinu radnu snagu ili učenicima da steknu potrebno iskustvo?
 
Ana Pataki
Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook