Zajednička sednica predsedništava LSV i VP u Bačkom Petrovcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Zajednička sednica predsedništava LSV i VP u Bačkom Petrovcu

Novi Sad, 13. oktobar 2019 - Sinoć je u Bačkom Petrovcu održana zajednička sednica predsedništava Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije.

Na sednici je razmatrana aktuelna politička situacija, a posebno je analizirano stanje na vojvođanskoj političkoj sceni. 

LSV

Ocenjeno je da je prioritetan interes formiranje snažnog bloka vojvođanskih političkih organizacija, koji bi predstavljao branu politici centralizacije i beogradizacije Srbije. 

Posle sastanka predsedništava LSV i VP, u Kulpinu je održan sastanak sa članstvom obe partije u opštini Bački Petrovac.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 27. 02. 2017. | Komentara: 0

Vojvođansku zastavu istaći u svim mestima gde nedostaje

Nedopustiva je praksa pojednih lokalnih samouprava u Vojvodini u poslednje vreme, poput Zrenjanina, da ističu samo tradicionalnu, a ne i zastavu Vojvodine, iako je Pokrajinskom skupštinskom odlukom o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine propisana njihova ravnopravna upotreba.
Saopštenja | Nedelja, 26. 02. 2017. | Komentara: 0

Začuđujuće odbijanje nespretnom argumentacijom

Ligu socijademokrata Vojvodine je veoma začudilo odbijanje Saše Jankovića da prihvati poziv na razgovor o budućnosti Srbije i odluci o jednom kandidatu demokratske opozicije koji bi mogao da se, na predsedničkim izborima, ozbiljno suprotstavi Aleksandru Vučiću čiju kandidaturu podržavaju sve stranke vladajuće koalicije.
Saopštenja | Nedelja, 26. 02. 2017. | Komentara: 0

Pod hitno revizija Energetskog sporazuma

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vrema da se započne proces revizije međudržavnog Energetskog  sporazuma sa Ruskom federacijom, potpisanim 2008. godine, kojim je Naftna industrija Srbije prešla u većinsko vlasništvo ruskog partnera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook