Zakonom protiv nastavljača ideja Ratka Mladića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 25. 09. 2018. | Komentara: 0

Zakonom protiv nastavljača ideja Ratka Mladića

Novi Sad, 25. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva policiju i sve nadležne organe da spreče održavanje tribine koja se na društvenim mrežama najavljuje za 4. oktobar u Novom Sadu, a na kojoj je kao gost najavljen Branislav Puhalo dugogodišnji šef obezbeđenja ratnog zločinca Ratka Mladića.

LSV

Pozivamo vlast u ovoj zemlji da konačno počnu sa striktnom primenom Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja.

Policiju, tužilaštvo i sve ostale nadležne organe podsećamo da se taj zakon odnosi i na "svaki organizovani ili spontani javni nastup na kojem se izaziva, podstiče ili širi mržnja ili netrpeljivost prema pripadnicima bilo kojeg naroda, nacionalne manjine, crkve ili verske zajednice”.

Isti zakon zabranjuje “proizvodnju, umnožavanje, skladištenje, prezentaciju, širenje ili na bilo koji drugi način upotrebu simbola kojima se propagiraju ili opravdavaju ideje, radnje ili postupci lica za koje su ta lica osuđena za ratne zločine”.

Dakle, niti je postojao do sada, niti ubuduće sme postojati ijedan razlog da se toleriše organizacija tribina u njegovu čast, ili skandiranje “Nož, žica, Srebrenica”, nose transparenti, majice, kape i bedževi sa njegovim likom i on predstavlja kao nekakav heroj, vojnik i žrtva.

I pravi je trenutak da od danas policija i svi organi sa ulica sklone i procesuiraju sve one koji to čine. 

 

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook