Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Novi Sad, 15. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.

LSV

Kao što je poznato, slogan „Nož, žica, Srebrenica“ koriste ekstremno desne grupe, a sve u cilju glorifikacije zločina koji su počinili snage pod komandom Ratka Mladića u julu 1995. u Srebrenici.

LSV zahteva kažnjavanje odgovornih za ovu reklamnu kampanju! Jasno je da su njeni kreatori svojim aktivnostima prekšili brojne odredbe Ustava i zakona Republike Srbije.

Nedopustivo je što nadležni državni organi do sada nisu reagovali na brojne neprimerene sadržaje koje u svojoj ponudi ima preduzeće „011 Shop“. Zašto nije podignuta prijava zbog širenja međunacinalne mržnje i netrpeljivosti?

Povlačenje jednog brenda iz prodaje nije dovoljna mera.

Država mora sprečiti ovakve pojave, a to je moguće samo poštovanjem važećih propisa i strogom kaznenom politikom.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook