Zašto nadležni ćutanjem brane krivce za nezapamćeni pomor ribe na Velikom bačkom kanalu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 22. 11. 2019. | Komentara: 0

Zašto nadležni ćutanjem brane krivce za nezapamćeni pomor ribe na Velikom bačkom kanalu?

Bečej, 22. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje zašto se ni posle nedelju dana ne zna ko je krivac za nezapamćen pomor ribe na Velikom bačkom kanalu. Utvrđeno je samo da je zagađenje stiglo iz pravca Crvenke preko Kule i Vrbasa do Bečeja.

Zašto inspekcijske službe ne rade svoj posao?

LSV

Zašto odgovorni u JVP „Vode Vojvodine“ nisu adekvatno reagovali i blagovremeno pustili dovoljnu količinu sveže vode ne bi li tako ublažili ovu katastrofu?

Zašto Ministarstvo zaštite životne sredine nema mobilne laboratorije za brzo uzrokovanje vode kada se dogodi akcident?

Iz JVP „Vode Vojvodine“ su dali izjavu da pomor ribe ne predstavlja ekološku katastrofu, da su uginule ribe uklonjene iz kanala i da je kvalitet vode poboljšan.

Kanalom se i posle nedelju dana oseća smrad i trulež od uginulih riba. Ima i krupnih primeraka, do tridesetak kilograma, a babuška koja je izuzetno otporna i dalje zeva hvatajući kiseonik što je dokaz da „Vode Vojvodine“ još uvek nisu dovoljno pročistile vodu.

Pecaroši kod Srbobrana procenjuju da je uginulo oko 10 tona ribe. Činjenica je da i dalje imamo uginulu ribu u kanalu, tome svedoče i fotografije na društvenim mrežama. Kulminacija zagađenja je sada u Bečeju i očekuje se da ta zagađena voda sada već ulazi u reku Tisu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je zabrinuta, jer bi ova zagađena riba mogla završiti na trpezi svih nas. Zato ligaši pitaju nadležne u opštini Bečej:

Da li se sastao Opštinski štab za vanredne situacije i šta će preduzeti povodom ove katastrofe?

Da li je opštinska inspekcija za vanredne situacije u Bečeju u pripravnosti da spreči da se zbog zagađene vode na pijaci nađe zagađena riba?

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se pod hitno nađu krivci za ovu nezapamćenu katastrofu i da se najstrožije kazne!


Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bečej




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook