Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Subota, 09. 04. 2016. | Komentara: 0

Borićemo se dok Vojvodina ponovo ne bude najrazvijenija

NOVI SAD - Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Pančeva Marinika Tepić naglasila je da su se ligašice i ligaši 26 godina borili za Vojvodinu i da će to činiti i u narednom periodu sve dok Vojvodina ponovo ne bude najrazvijenija pokrajina.
Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Šešelj se raduje današnjem potezu Republike Hrvatske

NOVI SAD, 8. april - Odlukom da blokira otvaranje poglavlja 23 u pregovorima o priključenju Srbije Evropskoj uniji, Republika Hrvatska nanosi veliku štetu ne samo evropskom putu Srbije, nego i evropskoj perspektivi regiona.
Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Ne štedeti na penzionerima!

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže da se umanjene penzije vrate na prethodni nivo, istakla je danas predsednica Kluba penzionera LSV i članica Predsedništva LSV Nada Lazić. Ona je naglasila da je povećanje od 1,25 odsto, koje sada postoji kao mizernih 400 dinara mesečno, ponižavajuće za penzionere.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook