Zaustavite pljačku! Smanjite cene goriva!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 06. 2018. | Komentara: 0

Zaustavite pljačku! Smanjite cene goriva!

Novi Sad, 11. jun 2018 - Koliko god se Vlada Republike Srbije trudila da to ignoriše, građani su jasno pokazali i pokazuju da je cena goriva nedopustiva i da se mora umanjiti.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da reaguje i to tako da:

1. Odmah iskoristi zakonsku mogućnost i umanji akcize na gorivo.

2. Promeni Zakon o akcizama. Kakva je to akcizna politika u kojoj dizel, gorivo nižeg nivoa prerade, može biti skuplji od bezina? I kako ti dizel gorivo kad nas može biti najskuplje, a plate među najnižim u Evropi? 

3. Pristupi redefinisanju Energetskog sporazuma. Kako je moguće da NIS kao kompanija sa većinskim ruskim vlasništvom i u trenutku dok plaćamo ovakve cene goriva - vadi našu naftu uz najnižu nadoknadu, tzv. rudnu rentu u Evropi?

Dokle će građani ove zemlje više da plaćaju „bratske“ odnose sa Ruskom Federacijom skupim gorivom i pritom budzašto poklanjaju svoju naftu?

Znali smo da će tako biti i zato smo pre deset godina u protestima protiv prodaje NIS-a, skandirali „prodali ste NIS, prodali ste nas“

I zato svih ovih deset godina insistiramo na promeni Energetskog sporazuma koja bi omogućila da prestane iscrpljivanje naših naftnih rezervi  uz nadoknadu koja je nekoliko puta manja nego u zemljama u okruženju a čak sedam puta manja nego u Ruskoj Federaciji.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook