Zaustaviti divljanje ekstremista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 10. 04. 2013. | Komentara: 0

Zaustaviti divljanje ekstremista

NOVI SAD, 10. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje uništavanje trojezične table u selu Torak, u opštini Žitište. Na taj način, šalje se vrlo teška i uznemirujuća poruka rumunskoj nacionalnoj zajednici, ali i svim ostalim zajednicama u Vojvodini, zbog čega LSV zahteva hitno hapšenje i sankcionisanje počinilaca.

LSV

Podsetimo, takva je poruka prethodno poslata krajem januara šaranjem table na rusinskom jeziku u mestu Bikić Do u opštini Šid, te kidanjem table na zgradi Slovačkog kulturnog centra „Pavel Jozef Šafarik“ u Novom Sadu.

Šta će država učiniti povodom ovih sve učestalijih širenja nacionalne mržnje? Šta će učiniti u sveobuhvatnoj borbi protiv ekstemističkih grupa?

U samom biću Vojvodine je međunacionalna tolerancija, suživot i poštovanje različitosti.

Ako izostane jača osuda i kazna za širenje nacionalne mržnje, bojimo se da će se divljanje ekstremista nastaviti i da će posledice biti sve gore.


Aleksandar Marton,
pokrajinski poslanik LSV
u Skupštini AP Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook