Saopštenje povodom dešavanja tokom studentskih protesta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Saopštenje povodom dešavanja tokom studentskih protesta

LSVONOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine sa zabrinutošću reaguje na dešavanja tokom studentskih protesta u Beogradu i Novom Sadu, posebno zbog činjenice da se ovaj problem javlja svake godine, a reakcija nadležnih izostaje.

LSVO smatra da je suština problema nedovoljna transparentnost informacija o uslovima studiranja, kao i nepostojanje jednoobraznih pravila koja se tiču visine školarina. Nedopustivo je dopuštanje da se ove važne stvari rešavaju putem izlaska na ulicu i stvaranjem nemira na univerzitetima.

Podsećamo da Zakon o visokom obrazovanju postoji, ali je očigledno da se on nedovoljno primenjuje, da su odredbe manjkave, ili su iste nedovoljno poznate studentima.

LSVO poziva ministra obrazovanja, dekane i rektora da se oglase po ovom pitanju, da započnu sistematsko rešavanje problema, kako se ista situacija ne bi ponavljala svake jeseni, čineći time štetu pre svega studentima, ali i čitavom obrazovnom sistemu. Smatramo da su studenti važna društvena grupa, čije probleme odgovorni moraju što pre početi da rešavaju, kako bi se izbegli svi eventualni budući protesti i nemiri.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook