Saradnja LSV i Zajedno za Vojvodinu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Saradnja LSV i Zajedno za Vojvodinu

NOVI SAD – U Registar političkih stranaka upisana je nova partija – 82. po redu, pod nazivom „Zajedno za Vojvodinu”, njeno sedište je u Ruskom Krsturu, a u Registar je upisana kao politička stranka rusinske nacionalne zajednice, piše današnji Dnevnik.

Aleksandra Jerkov

Zastupnik nove stranke je Olena Papuga, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u parlamentu Srbije, a portparolka LSV-a Aleksandra Jerkov kaže za Dnevnik da Papuga, i pored toga što je upisana kao zastupnica manjinske stranke, ostaje članica i poslanica LSV-a.

– Olena Papuga je tražila dozvolu od Statutarne komisije da bude u obe stranke. Mi smo u našoj praksi već imali takve slučajeve kada je reč o Istarskom demokratskom Saboru i Liberalnom savezu Crne Gore. Olena Papuga je već duže aktivna u rusinskoj nacionalnoj zajednici, novinar je „Ruskog slova“ i logično je što je želela još više da se posveti problemima svojih sunarodnika kroz angažovanje i u novoformiranoj stranci. Stranka „Zajedno za Vojvodinu“ biće partija bliska Ligi – ističe Aleksandra Jerkov. Ona je za Dnevnik najavila i promenu Statuta LSV-a kojom će biti i formalizovano dvojno članstvo.

(BILSV, 27. 12. 2011.)Odbori LSV | Utorak, 20. 04. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad je pokazao da nema mesta fašizmu i fašistima!

Novi Sad je juče još jednom jasno poručio da fašizmu i fašistima nema mesta na njegovim ulicama.
Iz medija | Ponedeljak, 19. 04. 2021. | Komentara: 0

Nova vlast prodaje crnogorski interes ruskom kupcu

Dobar dio sadašnje vlasti u Crnoj Gori vidim kao preprodavce crnogorskog nacionalnog interesa ruskom kupcu – uz djelove političkog establišmenta u Srbiji kao posrednike u toj trgovini - kaže predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak za podgoričku „Pobjedu“. 
Iz medija | Nedelja, 18. 04. 2021. | Komentara: 0

Jedina veća greška od bojkota bila bi novi bojkot

Srbija danas prolazi kroz period u kojem je svako poređenje s poznatim društvenim okolnostima nemoguće. Samim tim, i politički život se odvija u formi koja do sada nije viđena - kaže u intervjuu za „Blic“ Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook