Saradnja LSV i Zajedno za Vojvodinu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Saradnja LSV i Zajedno za Vojvodinu

NOVI SAD – U Registar političkih stranaka upisana je nova partija – 82. po redu, pod nazivom „Zajedno za Vojvodinu”, njeno sedište je u Ruskom Krsturu, a u Registar je upisana kao politička stranka rusinske nacionalne zajednice, piše današnji Dnevnik.

Aleksandra Jerkov

Zastupnik nove stranke je Olena Papuga, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u parlamentu Srbije, a portparolka LSV-a Aleksandra Jerkov kaže za Dnevnik da Papuga, i pored toga što je upisana kao zastupnica manjinske stranke, ostaje članica i poslanica LSV-a.

– Olena Papuga je tražila dozvolu od Statutarne komisije da bude u obe stranke. Mi smo u našoj praksi već imali takve slučajeve kada je reč o Istarskom demokratskom Saboru i Liberalnom savezu Crne Gore. Olena Papuga je već duže aktivna u rusinskoj nacionalnoj zajednici, novinar je „Ruskog slova“ i logično je što je želela još više da se posveti problemima svojih sunarodnika kroz angažovanje i u novoformiranoj stranci. Stranka „Zajedno za Vojvodinu“ biće partija bliska Ligi – ističe Aleksandra Jerkov. Ona je za Dnevnik najavila i promenu Statuta LSV-a kojom će biti i formalizovano dvojno članstvo.

(BILSV, 27. 12. 2011.)Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2019. | Komentara: 0

Ministar Šarčević da odgovori zašto propagira asimilaciju

Država nema prava da nameće svoje predloge nacionalnim zajednicama, ali je u obavezi da sa njihovim predstavnicima iznađe najbolje rešenje kada je u pitanju obrazovanje dece.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2019. | Komentara: 0

Što pre promeniti izborni zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izborni zakon loš i da ga je potrebno što pre promeniti.
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Sklonost ka populizmu pokrajinske vlasti, bez rezultata u radu

Nedostatak strategije, vizije, ideje, populističko ponašanje vladajuće garniture i nedoslednost u poštovanju donetih odluka samo su neki od razloga zbog kojih poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu podržali predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook