Saradnja Rijeke i Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Saradnja Rijeke i Novog Sada

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u novosadskom parlamentu zamenika gradonačelnika Rijeke Miroslava Matešića i člana Gradskog veća za privredu Rijeke Andriju Vitezića i sa njima razgovarao o budućoj saradnji dva grada.

Tokom razgovora istaknuta je spremnost da se saradnja, pored kulture i sporta, proširi i na privredu, a kao potvrda toga, za jun je dogovorena poseta novosadskih privrednika Rijeci gde će se održati niz sastanaka sa privrednicima iz hrvatskog grada i okoline. Predsednik Skupštine Novog Sada i zamenik gradonačelnika Rijeke ocenili su da je iniciranje saradnje dva grada bio "pun pogodak", a na sastanku je precizirano da će se kontakti u okviru kulturnih ustanova Novog Sada i Rijeke nastaviti i istovremeno proširivati. Delegacija hrvatskog grada, u okviru boravka u Novom Sadu, posetila je i Poljoprivredni sajam.

Jovanović je danas primio i članove Društva prijateljstva Norflok/Norič & Novi Sad i sa njima razgovarao o tradicionalnoj saradnji dva grada, koja traje više decenija. Delegaciju članova Društva prijateljstva predvodili su bračni par Piter i Dajana Bekli, počasni građani Novog Sada, a u posetu glavnom gradu Vojvodine došlo je još četvoro članova Društva. Tokom razgovora je istaknuta spremnost Društva da posreduju između zaposlenih u kulturnim ustanovama dva grada, s obzirom da je Norič pre dve godine bio u užem krugu izbora za evropsku prestonicu kulture, dok Novi Sad želi to da bude 2020. godine. Razgovarano je i o razmeni mladih muzičara, koja se ostvaruju već nekoliko godina i koja bi u narednom periodu trebala biti intenzivirana.

(BILSV, 17. 05. 2011.)




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook