Šarčević i Njilaš da odu u Šid i objasne šta je rasizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 09. 2017. | Komentara: 0

Šarčević i Njilaš da odu u Šid i objasne šta je rasizam

Novi Sad, 12. septembar 2017 - Nedopustivo je da Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje ćute dok se deci migranata iz Avganistana i Sirije brani da krenu u neke od škola u Opštini Šid.

 LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre nekoliko dana zatražila, a danas ponavlja zahtev da se deci migranata u opštini Šid omogući prisustvo nastavi u Osnovnim školima u koje su upisana.

Univerzalna ljudska prava koja je usvojila Generalna skupština UN, podrazumevaju između ostalog pravo na pravo na život, slobodu  i obrazovanje. Upravo ta prava se danas osporavaju deci migranata. Isto tako, protesti nekih roditelja protiv upisa ove dece u škole, protivni su Ustavu i Zakonu o zabrani diskriminacije Republike Srbije.

I zato nije dovoljno da Šid posete samo predstavnici Školske uprave Novi Sad.

Potrebno je da u Šid odu ministar prosvete Mladen Šarčević i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš i da njih dvojica to objasne licem u lice, za početak roditeljima i nastavnicima u Višnjićevu, a zatim i čitavom društvu u našoj zemlji.

Ako to hitno ne učine, čelni ljudi Ministarstva prosvete i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, republika Srbija će i toj deci i čitavom svetu svojim ćutanjem i nečinjenjem poslati poruku da odobravaju, ili barem nemaju odgovor na rasizam i ksenofobiju.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook