Sedlarević: Neka dokažu da su se borili

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Sedlarević: Neka dokažu da su se borili

NOVI SAD –  Ustavni sud Srbije (USS) ocenio je neustavnom uredbu Vlade Srbije od 17. juna 2005, prema kojoj je se članovi Ravnogorskog pokreta smatraju učesnicima Narodnooslobodilačkog rata.

LSV

Prema ovoj odluci USS, kako je objavio list Danas, članovima Ravnogorskog pokreta uskraćeno je pravo na borački dodatak, ličnu invalidninu, dodatak za negu i pomoć, ortopedski dodatak, pravo na banjsko i klimatsko lečenje o trošku države, pravo na ortopedska i druga pomagala. Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević pozdravlja za Danas ovu odluku Ustavnog suda Srbije, ocenjujući da „živimo u vremenu u kojem se sve prekraja, pa i antifašistička istorija“. Ona objašnjava da je u Vojvodini, ali i u drugim krajevima Srbije, postojao jak antifašistički front „u kojem nisu učestvovali pripadnici Ravnogorskog pokreta“.
– LSV pokreće inicijativu, ukoliko oni koji zastupaju priču o antifašističkoj ulozi Ravnogorskog pokreta dokažu da je bila ijedna bitka u antifašističkoj borbi u kojoj su učestvovali, da će podržati to tako što će se založiti da se ta mesta i datumi adekvatno obeleže. Međutim, svi znaju da ta mesta i datumi ne postoje, ukazuje Sedlarevićeva. Odlukom USS, pripadnici Ravnogorskog pokreta i dalje imaju pravo na penziju i profesionalnu rehabilitaciju.

(BILSV, 29. 09. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook