Sedlarević: Nikolićevi dvostruki aršini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 30. 09. 2016. | Komentara: 0

Sedlarević: Nikolićevi dvostruki aršini


NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nije predložila raspisivanje referenduma, nego je želela da ukaže na neprimereno ponašanje predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, jer smatramo da je nedopustivo njegovo mešanje u unutrašnje stvari druge države, što je on učinio svojim izjavama i pozdravljanjem referenduma koji je raspisan mimo odluke Ustavnog suda,  istakla je danas članica Predsedništva LSV mr Maja Sedlarević. U izjavi za TV Prva, ona je rekla da to pokazuje Nikolićeve dvostruke aršine.

 LSV

– Kao veliki nacionalista pozdravlja sve što spada u korpus ideja velikosrpstva. A recimo, sa druge strane, kada je Ustavni sud Srbije ukinuo Statut AP Vojvodine i brojne nadležnosti Vojvodine, nije našao za shodno da uopšte reaguje na to – navela je Sedlarević.

Ona je navela i da se zna jasna procedura po kojoj se referendum raspisuje - u skladu sa Zakonom o referendumu u Republici Srbiji ili u skladu sa Statutom AP Vojvodine, ukoliko referendum bude raspisan na njenoj teritoriji.

– I u skladu sa tom procedurom, ukoliko se proceni i kad to Liga socijaldemokrata Vojvodine proceni, možda ćemo inicirati i referendum – navela je Maja Sedlarević. Dodala je da za sada o tome nije bilo ozbiljnih razgovora.

– Mora vrlo ozbiljno da se razgovara o tome šta bi bila tema referenduma, da li bi referendum bio raspisan samo na teritoriji AP Vojvodine ili cele Republike Srbije. Ali nije to poenta ove priče. Poenta ove priče je da predsednik Republike Srbije ima dvostruke aršine i da su mu bitnije velikosrpske ideje u drugim, susednim državama, nego interesi građanki i građana AP Vojvodine u Republici Srbiji – zaključila je Sedlarević.

(BILSV, 30. 09. 2016)

 




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook