Sedlarević: Pastor da kaže ko je odgovoran

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 14. 09. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Pastor da kaže ko je odgovoran

NOVI SAD - Potpuno je skandalozno ono što se prekjuče dogodilo u Skupštini AP Vojvodine. Liga socijaldemokrtata Vojvodine insistira na tome da se utvrdi šta se desilo i čija je odgovornost za to što je na takav način otkazana sednica Skupštine " ocenila je danas potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.

Maja Sedlarević

Ona je novinarima je kazala da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahteva da se utvrdi ko je krivac za otkazivanje sednice koja je bila zakazana za ponedeljak, i ko će snositi odgovornost za to. Maja Sedlarević je oštro kritikovala lidera Saveza vojvođanskih mađara Ištvana Pastora jer je rekao da zna ko je odgovoran za otkazivanje sednice ali nije hteo da precizira o kome je reč.

" Pastor ili bilo ko drugi ko zna ko je odgovoran za ovaj skandal mora jasno reći šta se desilo " kazala je Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija koji je kao odgovornog označio sekretara pokrajinskog parlamenta Milorada Gašića, Sedlarević je rekla da "predsednik predlaže sekretara skupštine". Skupština Vojvodine je najviše predstavničko telo građana Vojvodine i odnos prema njoj je ujedno i odnos prema Vojvodini, kazala je Maja Sedlarević.

- Na čelu Skupštine AP Vojvodine su u dva navrata bili funkcioneri Lige socijaldemokrata Vojvodine i ovakav odnos prema pokrajinskom parlamentu je tada bilo nezamisliv, istakla je ona.

(BILSV, 14. 09. 2011.)
Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook