Sedlarević: Pastor da kaže ko je odgovoran

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 14. 09. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Pastor da kaže ko je odgovoran

NOVI SAD - Potpuno je skandalozno ono što se prekjuče dogodilo u Skupštini AP Vojvodine. Liga socijaldemokrtata Vojvodine insistira na tome da se utvrdi šta se desilo i čija je odgovornost za to što je na takav način otkazana sednica Skupštine " ocenila je danas potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.

Maja Sedlarević

Ona je novinarima je kazala da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahteva da se utvrdi ko je krivac za otkazivanje sednice koja je bila zakazana za ponedeljak, i ko će snositi odgovornost za to. Maja Sedlarević je oštro kritikovala lidera Saveza vojvođanskih mađara Ištvana Pastora jer je rekao da zna ko je odgovoran za otkazivanje sednice ali nije hteo da precizira o kome je reč.

" Pastor ili bilo ko drugi ko zna ko je odgovoran za ovaj skandal mora jasno reći šta se desilo " kazala je Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija koji je kao odgovornog označio sekretara pokrajinskog parlamenta Milorada Gašića, Sedlarević je rekla da "predsednik predlaže sekretara skupštine". Skupština Vojvodine je najviše predstavničko telo građana Vojvodine i odnos prema njoj je ujedno i odnos prema Vojvodini, kazala je Maja Sedlarević.

- Na čelu Skupštine AP Vojvodine su u dva navrata bili funkcioneri Lige socijaldemokrata Vojvodine i ovakav odnos prema pokrajinskom parlamentu je tada bilo nezamisliv, istakla je ona.

(BILSV, 14. 09. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook