Sedlarević: Pastor da kaže ko je odgovoran

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 14. 09. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Pastor da kaže ko je odgovoran

NOVI SAD - Potpuno je skandalozno ono što se prekjuče dogodilo u Skupštini AP Vojvodine. Liga socijaldemokrtata Vojvodine insistira na tome da se utvrdi šta se desilo i čija je odgovornost za to što je na takav način otkazana sednica Skupštine " ocenila je danas potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.

Maja Sedlarević

Ona je novinarima je kazala da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahteva da se utvrdi ko je krivac za otkazivanje sednice koja je bila zakazana za ponedeljak, i ko će snositi odgovornost za to. Maja Sedlarević je oštro kritikovala lidera Saveza vojvođanskih mađara Ištvana Pastora jer je rekao da zna ko je odgovoran za otkazivanje sednice ali nije hteo da precizira o kome je reč.

" Pastor ili bilo ko drugi ko zna ko je odgovoran za ovaj skandal mora jasno reći šta se desilo " kazala je Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija koji je kao odgovornog označio sekretara pokrajinskog parlamenta Milorada Gašića, Sedlarević je rekla da "predsednik predlaže sekretara skupštine". Skupština Vojvodine je najviše predstavničko telo građana Vojvodine i odnos prema njoj je ujedno i odnos prema Vojvodini, kazala je Maja Sedlarević.

- Na čelu Skupštine AP Vojvodine su u dva navrata bili funkcioneri Lige socijaldemokrata Vojvodine i ovakav odnos prema pokrajinskom parlamentu je tada bilo nezamisliv, istakla je ona.

(BILSV, 14. 09. 2011.)
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.
Saopštenja | Nedelja, 10. 11. 2019. | Komentara: 0

Osnovati Direkciju za smanjenje rizika i upravljanje vanrednim situacijama. Rad ruskog centra u Nišu loš!

Da je rad Srpsko-ruskog humanitarnog centra i pored smene ruskog ministra i za nas loš, može se zaključitii iz izjave načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predraga Marića, koji je izjavio da je centar u Nišu proteklih dana aktivno učestvovao u gašenju požara na Staroj planini i da je avion za koji je Vlada na vreme uputila poziv Vladi Ruske Federacije izostao jer „ponekad njegov dolazak duže traje“.
Saopštenja | Subota, 09. 11. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje i okretanje glave znači pristajanje na fašizam!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava na to kako više incidenata u gradu i širom zemlje dokazuje da fašizam pokušava da digne glavu i da je sve prisutniji na našim ulicama. I to danas.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook