Sedlarević: Pastor da kaže ko je odgovoran

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 14. 09. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Pastor da kaže ko je odgovoran

NOVI SAD - Potpuno je skandalozno ono što se prekjuče dogodilo u Skupštini AP Vojvodine. Liga socijaldemokrtata Vojvodine insistira na tome da se utvrdi šta se desilo i čija je odgovornost za to što je na takav način otkazana sednica Skupštine " ocenila je danas potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.

Maja Sedlarević

Ona je novinarima je kazala da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahteva da se utvrdi ko je krivac za otkazivanje sednice koja je bila zakazana za ponedeljak, i ko će snositi odgovornost za to. Maja Sedlarević je oštro kritikovala lidera Saveza vojvođanskih mađara Ištvana Pastora jer je rekao da zna ko je odgovoran za otkazivanje sednice ali nije hteo da precizira o kome je reč.

" Pastor ili bilo ko drugi ko zna ko je odgovoran za ovaj skandal mora jasno reći šta se desilo " kazala je Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija koji je kao odgovornog označio sekretara pokrajinskog parlamenta Milorada Gašića, Sedlarević je rekla da "predsednik predlaže sekretara skupštine". Skupština Vojvodine je najviše predstavničko telo građana Vojvodine i odnos prema njoj je ujedno i odnos prema Vojvodini, kazala je Maja Sedlarević.

- Na čelu Skupštine AP Vojvodine su u dva navrata bili funkcioneri Lige socijaldemokrata Vojvodine i ovakav odnos prema pokrajinskom parlamentu je tada bilo nezamisliv, istakla je ona.

(BILSV, 14. 09. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook