Sedlarević: Pastor da kaže ko je odgovoran

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 14. 09. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Pastor da kaže ko je odgovoran

NOVI SAD - Potpuno je skandalozno ono što se prekjuče dogodilo u Skupštini AP Vojvodine. Liga socijaldemokrtata Vojvodine insistira na tome da se utvrdi šta se desilo i čija je odgovornost za to što je na takav način otkazana sednica Skupštine " ocenila je danas potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.

Maja Sedlarević

Ona je novinarima je kazala da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahteva da se utvrdi ko je krivac za otkazivanje sednice koja je bila zakazana za ponedeljak, i ko će snositi odgovornost za to. Maja Sedlarević je oštro kritikovala lidera Saveza vojvođanskih mađara Ištvana Pastora jer je rekao da zna ko je odgovoran za otkazivanje sednice ali nije hteo da precizira o kome je reč.

" Pastor ili bilo ko drugi ko zna ko je odgovoran za ovaj skandal mora jasno reći šta se desilo " kazala je Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija koji je kao odgovornog označio sekretara pokrajinskog parlamenta Milorada Gašića, Sedlarević je rekla da "predsednik predlaže sekretara skupštine". Skupština Vojvodine je najviše predstavničko telo građana Vojvodine i odnos prema njoj je ujedno i odnos prema Vojvodini, kazala je Maja Sedlarević.

- Na čelu Skupštine AP Vojvodine su u dva navrata bili funkcioneri Lige socijaldemokrata Vojvodine i ovakav odnos prema pokrajinskom parlamentu je tada bilo nezamisliv, istakla je ona.

(BILSV, 14. 09. 2011.)




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook