Šešelj peva svoju labudovu pesmu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 03. 05. 2018. | Komentara: 0

Šešelj peva svoju labudovu pesmu

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je, povodom najavljenog skupa SRS u Hrtkovcima, da je nedopustivo da Šešelj i njegovi vršljaju po mestu zločina. On je dodao da je lider radikala izgubio oreol pobednika nad Hagom i ostao „ono što je oduvek bio - najobičniji zločinac“.

LSV

- Šestog maja na godišnjicu sramnog skupa u Hrtkovcima, koji je označio početak etničkih čisćenja i ratnih zločina na teritoriji Vojvodine, a kao bumerang se vratio nekoliko godina kasnije operacijama Bljesak i Oluja i masovnim pogromima u Hrvatskoj, potpuno je nedopustivo da osuđeni ratni zločinci i njihovi saučescnici vršljaju po mestu zločina - rekao je Čanak za Tanjug. 

On je naveo da će upravo zbog toga pozvati aktiviste LSV da dođu u Hrtkovce. 

- Ne želimo da uznemiravamo građane Hrtkovaca. Mi ćemo biti u pripravnosti, i biti spremni da, u slučaju da se oni tamo pojave, u roku od pola sata i mi budemo tamo, pa da se onda objasnimo šta se zapravo dogodilo - naveo je Čanak. 

Objašnjava da nije reč ni o kakvom kontramitingu, niti bilo čemu sličnom i poručuje: „To je jednostavno odbrana od zla koju je trebalo da uradimo pre 27 godina“. 

Čanak ukazuje da je Šešelj, sada, kada je presuđeno da je ono što smo, kaže, znali odranije, a to je da je ratni zločinac, i kada je za to dobio 10 godina zatvora, izgubio oreol nekog mučenika i pobednika nad Haškim tribunalom i ostao ono što je oduvek bio - najobičniji zločinac. 

Kako ocenjuje, reč je o Šešeljevim pokušajima da se „na talasima tog tipa mračne popularnosti i mračne poznatosti ponovo uzdigne u nekakvog vođu srpskih nacionalista“ ili nečeg takvog i to pokušava najjeftinijim političkim trikovima, „uključujući potpuno besprizorno ponašanje i u Skupštini i van nje, koje mu neće još dugo prolaziti“. 

- Verujte mi, u poziciji smo da ga gledamo kako peva svoju labudovu pesmu - rekao je Čanak. 

Lider LSV kaže i da se nada da će predsednik SRS, kada se sve završi, i kada bude isključen iz Skupštine, jer je njemu mandat prestao presudom Haškog tribunala, barem na neko vreme biti pacifikovan dovoljno da ova zemlja malo počne normalnije da diše. 

- Jer je ovo zaista teror tog mentalnog zlostavljanja, koje on besomučno radi sve vreme - zaključio je Čanak.

(BILSV, 03.05.2018)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook