Šibul: Pijaca u centru Kikinde biće kao Limanska u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Šibul: Pijaca u centru Kikinde biće kao Limanska u Novom Sadu

KIKINDA – Direktor najmlađeg javnog preduzeća u kikindskoj opštini „Gradsko zelenilo i pijace“ Miloš Šibul rekao je za „Dnevnik“ da je to preduzeće u prethodnoj godini poslovalo pozitivno, a da zaposleni održavaju javne površine u gradu i vode računa o pijacama.

Miloš Šibul

On je istakao da se najveća pijaca nalazi u centru grada, te da je na tom prostoru i najviše problema.
- Najveći problem je taj što se prodajni prostor nalazi na otvorenom i nema osnovnih uslova za rad. Prodavci postavljaju cerade, prolazi su uski tako da često kupci ne mogu ni da kupe ni da vide robu. Plan „Gradskog zelenila i pijace" jeste da od postojeće napravimo modernu pijacu poput Limanske pijace u Novom Sadu – naglasio je Šibul.

Prema njegovim rečima, prodavci zauzimaju prostor koji nije predviđen za prodaju poput prolaza čija je samo leva strana namenjena pijaci, a desna strana dostavnim i vozilima kupaca i prodavaca obližnjeg marketa. Šibul ističe da, ukoliko bi se poštovalo ovo pravilo rasteretila bi se obližnja Ulica Branka Radičevića.

Sa druge strane u ograđenom delu pijace, predviđenom za prodaju ima praznih tezgi.
- Od 386 pijačnih tezgi, 126 je slobodno, tako da svi prodavci koji se nalaze u prolazu, na ulici, mogu svoje prozvode prodavati unutra. Ujedno, pomenuti prolaz namenjen je za prolazak, policije, hitne pomoći i vatrogosace kako bi što pre stigli do zgrada koje se nalaze u blizini pijace, što je sada nemoguće – napomenuo je Miloš Šibul.

 (BILSV, 05.11.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook