Siromaštvo Srbije slabo se vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 19. 10. 2019. | Komentara: 0

Siromaštvo Srbije slabo se vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici

Novi Sad, 19. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na poražavajuće podatke koji govore da je u riziku od siromaštva gotovo četvrtina građana Srbije.

Podaci govore da Srbija ima stopu rizika veću od svih zemalja Evropske unije. Najugroženiji su građani seoskih sredina, deca i mladi. Gotovo 36.000 građana Srbije hrani se u narodnim kuhinjama. 

LSV

Dovoljno je provesti nekoliko sati u bilo kom selu u Vojvodini i jasno uvideti stepen siromaštva. Kuće su prazne, a one u kojima neko živi su, u najvećoj meri, oronule. 

Nažalost, država ne radi dovoljno da se stepen siromaštva smanji. Umesto da se učini sve da se pomogne ranjivim kategorijama, jaz između najbogatijih i siromašnih se povećava. 

Umesto da stimuliše razvoj sela i malih opština, država najveći deo investicionih aktivnosti sprovodi u gradu Beogradu, u kojem je nivo siromaštva najniži u Republici Srbiji. 

LSV smatra da je potrebno osnažiti male sredine i omogućiti ostanak u njima. 

Potrebno je doneti sistemska rešenja, koja će omogućiti razvoj sela i opština u Vojvodini, Šumadiji, Timočkoj krajini ili bilo kom drugom kraju države. Samo tako bi kvalitet života bio podignut na nivo koji garantuje dostojan život. 

Nažalost, ministri u Vladi Srbije retko obilaze siromašne sredine i slabo napuštaju svoje kancelarije u Beogradu. 

Pozivamo ih da tu praksu pod hitno promene i bolje sagledaju nivo siromaštva, koje se, očito je, ne vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici.

Sekretarka Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Lalić
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook