Skandalozno zapošljavanje ekstremista u Vladi Srbije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 07. 07. 2018. | Komentara: 0

Skandalozno zapošljavanje ekstremista u Vladi Srbije

Novi Sad, 07. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoranu Đorđeviću ko je i zašto doneo odluku da u ministarstvu koje on vodi bude zaposlen Saša Dujović, jedan od najbližih saradnika ekstremnog desničara Miše Vacića.

LSV

Posle skandala u vezi sa zapošljavanjem Miše Vacića u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, javnost je ponovo neprijatno iznenađena angažmanom jednog od funkcionera desnoekstremističke stranke Srpska desnica.

Neverovatno je da Vlada Republike Srbije, koja svakodnevno govori o medernizaciji i ubrzanom putu ka Evropskoj uniji, na veoma odgovorna mesta postavlja pojedince sa ekstremnim političkim stavovima koji samo štete interesima naše države!

Sa jedne strane Vlada se zaklinje u ideje modernog društva, a sa druge strane na savetnička mesta i različite visoke pozicije odlučivanja postavlja pojedince iz ekstremističkih organizacija.

Insistiramo na odgovoru i odgovornosti ministra Đorđevića i tražimo hitno raskidanje ugovora o radu sa licem koje pripada ekstremno desničarskoj organizaciji.

Članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević
Govori | Petak, 16. 11. 2018. | Komentara: 0

Ne podržavamo uspostavljanje novih nagrada na ovakav način

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine neće podržati uspostavljanje nove dve nagrade koje će se ubuduće dodeljivati značajnim ličnostima, rekao je na jučerašnjoj sednici parlamenta poslanik Aleksandar Jovanović.
Govori | Petak, 16. 11. 2018. | Komentara: 0

Lokalni funkcioneri ne doživljavaju zaštićena područja kao razvojni potencijal nego kao teret

Prebacivanjem nadležnosti očuvanja zaštićenih predela na javna komunalna preduzeća, nadležni žele da se oslobode odgovornosti, ali i potencijalnih neslaganja sa jakim lobijima, ocenila je na današnjoj sednici pokrajinskog parlamenta poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Sandra Ristić.
Saopštenja | Petak, 16. 11. 2018. | Komentara: 0

Zbog lošeg sistema izdavanja državne zemlje budžeti pokrajine i opština višestruko umanjeni

Zbog loše organizacije u budžet pokrajine slilo se samo 38% planiranog novca od zakupa poljoprivrednog zemljišta, Uprava za kapitalna ulaganja i dalje nastavlja sa štetnom politikom pa umesto da ulaže i razvija Vojvodinu, što joj je posao, ona štedi da bi se kasnije pokrajinska vlada hvalila suficitom, a prihod od rudne rente je tek oko 0, 26% budžeta pokrajine, rekao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Saša Šućurović, obrazlažući zašto LSV neće podržati devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta APV.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook