Smanjenje broja zaposlenih da krene od rođaka zaposlenih od 2012.

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 11. 04. 2014. | Komentara: 0

Smanjenje broja zaposlenih da krene od rođaka zaposlenih od 2012.

NOVI SAD, 11. april – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine podržava sve namere reorganizacije, strukturalnih i svih drugih mera koje bi bile u cilju poboljšanja stanja u gradskom komunalnom sektoru.

LSVUpozoravamo, međutim, da te mere moraju biti učinjene izuzetno oprezno, uz odgovarajući socijalni program i da se ne smeju ni na koji način pretvoriti u puko otpuštanje radnika, niti obračun sa političkim neistomišljenicima.  

Najmanje što se pritom očekuje, jeste da smanjenja broja zaposlenih krenu iz nekolicine gradskih preduzeća koja su u prethodne dve godine zapala u najgori položaj u svojoj istoriji,  jer je u njima zaposlena armija rođaka i stranačkih poslušnika, lupan inventar i automobili.

Isto tako, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine očekuje da ovaj proces bude učinjen krajnje transparentno. Dobar korak u tom pravcu bio bi da sva preduzeća koja su to grubo izbegla, jasno odgovore na zahteve koje smo poslali po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja sa pitanjem koliko je radnika zaposleno u protekle dve godine. Taksativno, po svakom osnovu.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook