Smeniti Vulina jer ne radi u interesu Srbije nego Rusije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 25. 10. 2018. | Komentara: 0

Smeniti Vulina jer ne radi u interesu Srbije nego Rusije

Novi Sad, 25. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast u Srbiji da hitno smeni ministra odbrane Aleksandra Vulina. Naše društvo trpi svakog dana veliku štetu zbog destruktivnog političkog delovanja Vulina. Reč je o čoveku koji ne radi u interesu našeg društva, već je puki eksponent tuđih interesa, jer se njegovim političkim potezima upravlja iz Moskve.

LSV

Za račun interesa stranih država Vulin svakodnevno vrši različite provokacije naših suseda što nikako nije interes Srbije. Poslednji u nizu bili su Vulinovi napadi na Crnu Goru. Iako se sakriva iza navode brige o Kosovu, svima je jasno da su njegove provokacije upućene našem južnom susedu, izvršene za račun Kremlja, zbog crnogorskog članstva u NATO.

Ipak, vrhunac Vulinovog štetočinskog delovanja predstavlja promovisanje osuđenih ratnih zločinaca iz ratova 90-ih godina. Podsetimo se da je reč o čoveku koji je najpre osuđenike za ratne zločine angažovao u vojnim školama, valjda da mlade naraštaje uče „neprolaznim“ veštinama iz Miloševićevog vremena, kao što je „asanacija terena“. Najnoviji Vulinov udar na pokušaje normalizacije našeg društva je izdavanje knjige Miloševićevog generala i osuđenog ratnog zločinca, Nebojše Pavkovića.

Istinsku evropsku orijentaciju vlasti u Srbiji i iskrenu volju da se naše društvo vrati u demokratske tokove, prepoznaćemo po tome što će Aleksandar Vulin biti lišen svih državnih funkcija i gurnut na marginu političkog života gde mu je mesto sa drugim destruktivnim ekstremistima. 

 

Bojan Kostreš
generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook