Smešne ministrove ideje o crkvi koja spašava seoske krajeve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 16. 03. 2019. | Komentara: 0

Smešne ministrove ideje o crkvi koja spašava seoske krajeve

Novi Sad, 16. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da uozbilji članove svog kabineta. Ideje pojedinih ministara veoma lako se mogu podvesti pod rubriku "verovali ili ne".

LSV

Svakodnevni medijski istupi Milana Krkobabić, ministra zaduženog za regionalni razvoj, ukazuju na neozbiljnost u veoma važnoj oblasti koju on pokriva. Ministar Krkobabić se već duže vreme bavi pitanjem poboljšanja stanja u selima, ali razultati su neprimetni.

LSV je i ranije upozoravala na loš pristup ovom problemu, ali su se aktivnosti resornog ministra svodile na šaljive ideje, za koje se u startu može reći da neće dati rezultate.

Nedavna najava formiranja Nacionalnog tima za spas sela je i tada izazvala nevericu, a jučerašnji najava učešća crkve u ovom timu, samo još dodatno budi sumnju u domete ovog Vladinog tela.

Neverovatno je da se umesto struke u pomoć poziva crkva!

Stoga ne čude statistički podaci koji neumoljivo demantuju najave procvata našeg sela. Desetine malih sela nestaju, a ona veća se prazne. Umesto nepotrebnih tela i odbora, resorno ministarstvo koje vodi Krkobabić moralo bi da predloži nova sistemska rešenja koja će stimulisati život na selu. Ustav, zakoni i propisi koče razvoj sela!

Bez kvalitetnih i modernih rešenja, sela će se pretvarati u puste krajeve. Strašne posledice depopulacije sela će pokazati i naredni popis stanovništva.

Katastrofalno stanje u selu može popraviti samo bolji odnos prema njemu. Član Krkobabićevog tima, pa makar bio i crkveni velikodostojnik, teško da može da pomogne.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook