Šnel štrase, autoput, autodrom?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

Šnel štrase, autoput, autodrom?

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas kada će zaista početi da se radi na dugo najavljivanim auto-putevima Zrenjanin-Beograd i Zrenjanin-Novi Sad.

LSV

- Ovih dana ponovo vidimo najave izgradnje ovog puta ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Da budemo precizni, najavljuje se formiranje zajedničke radne grupe za realizaciju ovih projekata, što apsolutno ne mora da znači ništa konkretno, jer još uvek ne postoji projekat, ne postoji planska dokumentacija.  Osim toga valja napomenuti da već postoji Radna grupa za praćenje realizacije velikih infrastrukturnih projekata koji se odvijaju na teritoriji AP Vojvodine, još od 2017. godine, i da se ova dva projekta važna za Zrenjanin, ceo Banat i Vojvodinu do sada nisu našla u fokusu ove grupe. To govori o tome koliko naprednjačkoj vlasti Zrenjanin nije prioritet – navodi se u saopštenju Gradskog odbora LSV Zrenjanin.

- Od 2014. godine se obećava šnel štrase, te se govorilo o tome da projekat postoji, te da se dokumentacija tek radi, zatim se sada piše o auto-putu, pa i mi i svi ostali građani ostajemo zbunjeni i nemamo informaciju o tome šta se uopšte planira i da li se išta radi na realizaciji najavljenih obećanja. A kao što znamo, njima ništa lakše nego obećati - šnel štrase, autoput, autodrom, obilaznicu, most preko Begeja… sve to je, nažalost, i ostalo na obećanjima – dodaju zrenjaninski ligaši.

Kako kažu, nije tu reč samo o Zrenjaninu, već se ne može govoriti o ekonomskom razvoju ovog dela Vojvodine i Srbije ako nisu obezbeđeni osnovni uslovi u vidu putne infrastrukture. Ističu da su poražavajući podaci da se samo 17 od ukupno 167 kilometara auto-puta, koji su u poslednje vreme građeni na teritoriji Srbije, nalazi u Vojvodini i to na potezu od Kuzmina do Sremske Rače. Na ovaj način nastavlja se siromašenje Zrenjanina i cele Vojvodine, dodaju.

- Nedopustivo je to što predstavnici zrenjaninske vlasti nisu u stanju da se izbore da se Zrenjanin nađe na mapi prioriteta svojih stranačkih kolega u republičkoj i pokrajinskoj Vladi. Upravo svojom inertnošću oni daju legitimitet ovakvom, za građane Zrenjanina i Banata, pogubnom ponašanju. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva naprednjake da uvrste Zrenjanin u listu prioriteta i da se međusobno dogovore na čemu rade bar da ne daju građanima oprečne informacije, ako već ništa od obećanja ne sprovode – zaključeno je u saopštenju LSV Zrenjanin.

(SzILSV, 14.11.2019)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook