SNS pokušava da sačuva političkog oca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 17. 05. 2018. | Komentara: 0

SNS pokušava da sačuva političkog oca

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak rekao je za list Danas da teza ministarke pravde Nele Kuburović da radni odnos prestaje kada otpočne izdržavanje kazne, a da Vojislav Šešelj na izdržavanje kazne neće ići, služi za zamagljivanje činjenice da je lideru radikala mandat prestao izricanjem presude u Hagu. 

LSV

- Šešeli nije na izborima stekao radni odnos, nego poslanički mandat - ocenio je Čanak i dodao da bi Administrativni odbor, čiji je i on član, trebalo da se bavi Šešeljevim mandatom. 

- Pošto je Šešelj poslanik na stalnom radu, taj radni odnos mu traje dok je poslanik. Član 88 Zakona o izboru narodnih poslanika je vrlo jasan. Ko god ima sumnje, neka pogleda i uveriće se da ne piše ništa o tome da li poslanik ide na odsluživanje kazne, ili je već odslužio. Ili, evo pogledajte šta recimo o tome kaže Tibor Varadi. Rečju, ja sam sa svoje strane učinio sve - podneo sam zahtev Odboru da se postupi po zakonu i Šešelju oduzme mandat, čak i dostavio presudu iz Haga. Kao opozicioni poslanik ne mogu više od toga. Sada je pitanje političke volje da li će vlast postupiti po zakonu, ili će i dalje pokušavati da opravda činjenicu da osuđeni ratni zločinac, protivzakonito sedi u parlamentu - ukazuje Čanak.  
(BILSV, 17.05.2018)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook